Tuinrenovatie: iets nieuws van iets ouds

 Een tuinrenovatie is een manier om een oude en verwaarloosde tuin weer nieuw leven te geven. 

Hoe je dit aanpakt en op welke manieren je dit kunt doen, lees je hier! 

Tuin renoveren: zo pak je dat aan

Wanneer je toe bent aan een nieuwe tuin is de eerste stap het ontwerp. Je kunt dit laten doen door een vakman, maar je kunt ook zelf een schets bedenken. Wanneer het ontwerp, of het idee, gevormd is, kun je beginnen met de daadwerkelijke renovatie. 

Wanneer je de hele tuin om wil gooien kan het zijn dat er eerst gegraven moet worden. De tuin moet worden leeg gehaald en in sommige gevallen opgehoogd. Dat laatste is vooral handig wanneer je tuin door de jaren heen is weggezakt. Je kunt ook je oude tuin simpelweg een make-over geven. In dat geval hoeft er niet gegraven en opgehoogd te worden, maar vervang je gewoonweg de planten die er al stonden. 

Bij het renoveren van de tuin kun je kijken naar nieuwe planten, bomen en bloemen. Wil je een onderhoudsvrije tuin? Dan kun je ook kiezen voor een net gazon en een groot terras. 

Bestrating in je tuin

Het aanleggen van een nieuw terras kan er voor zorgen dat je hele tuin er splinter nieuw uit komt te zien. Er zijn verschillende manieren waarop je het terras kunt laten aanleggen. Zo zijn er hele nette terrassen met grote donkere tegels, maar er zijn ook terrassen met kleine klinkers die een romantisch gevoel veroorzaken. Ook kun je een tuinpad aanleggen, of de oprit vernieuwen. 

Bestrating is niet alleen een makkelijke en leuke manier om je tuin te renoveren, maar er zijn ook nog eens veel voordelen aan verbonden. 

  • Bestrating zorgt voor veel minder onderhoud. Maar onthou wel dat het niet helemaal onderhoudsvrij is. 
  • Het is praktisch en je kunt veilig door je tuin lopen. 
  • Je tuin wordt er overzichtelijk van. 
  • Bestrating en bijvoorbeeld een groot terras zorgt ervoor dat je veel ruimte hebt in je tuin. 

Wil je meer weten over bestrating en het bestraten van je tuin? Op deze website vind je meer informatie!

Tuinrenovatie: iets nieuws van iets ouds
Schuiven naar boven