Klinkerwerken

Klinkerwerken prijzen

U kiest meestal zelf de stratenmaker of tuinman die de klinkerwerken bij u komt uitvoeren. Daarnaast komen de prijzen van de klinkerwerken voorbij. De prijzen van klinkerwerken per vierkante meter vind je op de blogpagina.

Wat is de prijs van klinkerwerken?

Klinkerwerken, of sierbestrating, staat voor het aanleggen van een oprit, terras, tuinpad, etc. Voor klinkers betaalt u gemiddeld €20,- tot €45,- per m². Stel u laat uw tuin van 5 m² aanleggen met kleiklinkers die €40,- per m² kosten, dan komt de totaalprijs uit op €1.000,-. Veel mensen denken dat bestrating en klinkerwerken alleen bestaan uit het aanleggen van keramische tegels of klinkers.

Wat zijn de kosten voor klinkerwerken bij een grote tuin?

Heeft u een grote tuin van 55 m² en wilt u bestrating laten leggen met kasseien, reken dan op een kostprijs van €1.925,-. Klinkerwerken, sierbestrating met grind, een terras of een oprit; vaak zijn het deze afwerkingen die je woning of bedrijf en de omheinende tuin helemaal af maken. Betonklinkers zijn €5,- à €10,- per m² en de kleiklinkers zijn €10,- à €30,- per m². De kostprijs van de klinkerwerken zelf bedraagt €40,- à €50,-.

Bent u als particulier of ondernemer nog op zoek naar iemand die de klinkerwerken voor de aanleg van uw oprit, tuinpad of terras tot een goed einde kan brengen? Met klinkerwerken hebt u verschillende opties in hoe u de gekozen klinkers wilt aanleggen. Prijzen van een tuinpad aanleggen liggen ongeveer tussen de €40,- en €85,- per m².

Wat zijn de kosten die een stratenmaker geeft voor het leggen van klinkerwerken?

Op deze pagina leest u meer over de prijzen voor een vakman, het aanleggen van de klinkerwerken en de extra opties. Een aantrekkelijke prijs voor de aanleg van je oprit, sierbestrating of terras in klinkers met een superieure kwaliteit! Benieuwd naar een prijs op maat voor het aanleggen van een oprit in grind?

Kosten Normale prijs
Prijzen per uur€30,- tot €60,-
Prijzen per m2€10,- tot €20,-

Wat zijn de kosten voor bestrating?

Er zijn verschillende soorten natuursteen geschikt voor tuinbestrating. Er zijn veel soorten tegels die geschikt zijn voor uw tuin. Wij brengen u op de hoogte van de verschillende soorten tuintegels en wat de voordelen zijn van het aanvragen van offertes.

Wat zijn de soorten klinkerwerken?

Door het aanleggen van siergrind bespaart u bovendien op de kosten voor de bestrating. Een terras kun je aanleggen met verschillende soorten bestratingen. Alleen een oprit aan laten leggen kan best prijzig zijn, waardoor men – indien noodzakelijk – de kosten kan verlagen door bijvoorbeeld ook het tuinpad aan te laten leggen. De kosten voor het aanleggen van asfalt lopen behoorlijk uiteen, van €45,- per m² tot €150 per m². U heeft een ruime keuze in materialen inzake klinkerwerken en tegelwerken: klinkers, kasseien, natuursteen etc. Je kan zelfs tot wel 40% besparen op bestrating en klinkerwerken door de prijzen van verschillende bedrijven naast elkaar neer te leggen. Zo kunt u de prijzen van grondwerken of het leggen van bestratingswerken goed vergelijken.

In wat voor soorten komt sierbestrating voor?

Naast betontegels en natuursteen tegels zijn populaire soorten sierbestrating: kiezels, grind en speciale zandsoorten. De visuele effecten van de verschillende patronen in de klinkerwerken bepalen de uitstraling die je terras of oprit krijgt. De prijs van betonklinkers ligt lager dan die van kleiklinkers.

Wat zijn de kosten per soort bestrating?

Bij grind en split begint de prijs van €10,- per m². Tevens dient rekening gehouden te worden met zand voor een ophooglaag (gemiddeld €40,- tot €60,- per m³, dit is voldoende voor zo’n 20 m²) en opsluitbanden waarmee de bestratingswerken ingesloten worden. Om deze blauwgroene/blauwgrijze steensoort in jouw terras of oprit te laten leggen moet je een behoorlijk hoge prijs neerleggen. Voor klinkerwerken aan een oprit moeten de tegels dikker zijn gezien het gewicht van bijvoorbeeld auto’s dat ze moeten kunnen verdragen en ook het legverband zal van steviger aard moeten zijn dan voor een terras. Ga voor meer informatie over de kosten van bestrating naar de website Leenen EVS.

De kosten voor bestrating?

Denk wel aan de kosten voor stratenmakers en de keuze voor de klinkers. Grind en split zijn al verkrijgbaar vanaf een prijs van €10,- per m². Betontegels kun je ook relatief goedkoop aanschaffen. hier de aanleg prijs per m2:

Soort BestratingNormale prijs
Grind€10,- tot €12,-
Betonklinkers€10,- tot €25,-
Koppelstones€15,- tot 25,-
Kleiklinkers€20,- tot €45,-
Waaltjes€30,- tot €45,-
Natuursteen€30,- tot €65,-
Koppelstones€15,- tot 25,-

Klinkerwerken
Schuiven naar boven