Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Wij hebben veel ervaring in het onderhouden van tuinen, en uw tuinonderhoud is dan ook bij ons in goede handen Niet alleen nieuwe tuinen, ook eerder aangelegde tuinen onderhouden wij graag voor u. Van het onderhouden van vijvers tot het verzorgen van bomen, we doen het allemaal. De meeste hoveniers bieden verschillende mogelijkheden aan voor tuinonderhoud Zo is het mogelijk om los onderhoud op afroep uit te laten voeren, bijvoorbeeld een voorjaars- of najaarsbeurt voor uw tuin. Mocht u niet goed weten wat u precies voor tuin wilt aanleggen, dan is er ook de mogelijkheid om een professioneel tuinontwerp te laten maken.

Welke verschillende soorten tuinonderhoud heb je?

De meest voorkomende klussen voor het onderhouden van de tuin zijn het bemesten van planten en het gazon, het bestrijden van onkruid, het maaien en netjes afwerken van het gazon, het snoeien van planten, het plaatsen van nieuwe planten, bladeren wegblazen en het reinigen van het terras. Zelf kunt u dan blijven hobbyen in uw tuin, maar specifieke onderdelen van uw tuin kunt u laten onderhouden door een specialistisch hoveniersbedrijf bij u uit de directe omgeving. De gebruikelijke taken die een hovenier dan verricht zijn: Onkruid wieden; snoeien van bomen en beplanting; knippen van de heg; maaien van het gazon; onderhouden van de bestrating.

Boomverzorging

Een aantal hoveniers biedt een dergelijk abonnement dit abonnement komt de tuinman eens in de zoveel tijd het nodige tuinonderhoud doen, afhankelijk van hoe vaak jij het wil. Onder boomverzorging vallen alle activiteiten die betrekking hebben op het verzorgen, onderhouden, aanplanten en verwijderen van bomen. Conform de regels van het vak kunnen de boomverzorgers alle boomverzorgende werkzaamheden uitvoeren waaronder snoeien, (complexe) vellingen, aanbrengen van kroonverankeringen en/of stutten en aanplant en verplanten van (grote) bomen.

Maaien

Als je een groot gazon wilt maaien, kun je het beste een grasmaaier met een grotere maaibreedte kiezen. Vaak wilt u genieten van uw tuin maar de tijd die het kost om alles netjes te onderhouden ontbreekt u. Het grasmaaien kan gaan van een klein stukje in de voortuin met een zelfrijdende duwmotormaaier tot het maaien van een bedrijfstuin, camping of landgoed met de grootste zitmaaier met een maaidek van 1,80 meter breed; voor ieder gazon is een geschikte grasmachine beschikbaar. Op basis van, zo nodig, een onderhoudsplan en eventueel een jaarbegroting kan een hovenier uw tuin onderhouden op een tijdstip dat het nodig is. Wanneer u het wilt, kunnen wij het natuurlijk ook op regiebasis uitvoeren.

Haag knippen

Je kunt een haag knippen maar je kunt deze ook snoeien met een elektrische heggenschaar. Ga je dikke takken snoeien of een flinke snoeiklus opknappen met een gemotoriseerde heggenschaar, bescherm je ogen dan tegen rondvliegend tuinafval. De bovenkant van de haag snoeien doe je pas als hij de juiste hoogte is. Een beukenhaag snoei je minimaal één keer per jaar nog voor de langste dag van het jaar. Spuit de haag nat voordat je gaat snoeien en gebruik een scherpe heggenschaar. Een heggenschaar of haagschaar is een stuk tuingereedschap dat gebruikt kan worden om een heg te snoeien.

De kosten voor uw tuinonderhoud

Het komt jammer genoeg nog vaak voor dat men in het voorjaar veel tuinonderhoud pleegt, maar vervolgens in de zomer vergeet om de tuin in de zomer goed bij te houden waardoor planten, bloemen of gras snel doodgaan. De meest voorkomende klussen voor het onderhouden van de tuin zijn het bemesten van planten en het gazon, het bestrijden van onkruid, het maaien en netjes afwerken van het gazon, het snoeien van planten, het plaatsen van nieuwe planten, bladeren wegblazen en het reinigen van het terras. Als je lang je tuin niet hebt onderhouden kost dat natuurlijk meer geld als je een hovenier inschakelt. Zie hier een overzicht van de gemiddelde kosten voor tuinonderhoud:

Dienst hovenierGemiddelde prijs
Tuinonderhoud algemeen€40 – €60 per uur
Gras maaien€5 – €10 per m²
Beplanting€10 – €30 per m²
Boom snoeien€40 – €60 per uur

Ga voor meer informatie over tuinonderhoud naar de website van Vertap uit Gent.

Tuinonderhoud
Schuiven naar boven